Taxatierapport voor uw huis in het Vechtdal

Een taxatierapport vertelt u alles over de waarde van een woning en de bouwkundige staat. Er zijn verschillende redenen om een taxatierapport aan te vragen.

Wanneer taxatierapport woning?

Bij aankoop van een huis heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig. Dit is een taxatierapport dat door de taxateur naar een validatie-instituut wordt gestuurd om goedkeuring te krijgen. Door deze goedkeuring weten banken en hypotheekverstrekkers zeker dat uw taxatierapport aan hun eisen voldoet. Inhoudelijk verschilt een gevalideerd taxatierapport niet van een standaard taxatierapport.

Een standaard taxatierapport kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld een waarde-indicatie als u uw woning wilt verkopen. Ook bij het afsluiten van een verzekering, bij de verdeling van bezittingen of na een verbouwing is een standaard taxatierapport vaak voldoende. Vechtdal Erkende Makelaar weet precies welk taxatierapport voor u het meest geschikt is. 

De onderdelen van het taxatierapport

Het belangrijkste onderdeel van het taxatierapport is uiteraard de taxatiewaarde van de woning. Maar welke onderdelen gebruikt de taxateur om de woningwaarde te betalen? 

  • Vergelijkbare woningen in de omgeving;
  • De oppervlakte van de woning en het perceel;
  • Eventuele beperkte rechten van de woning of het perceel;
  • De bouwkundige staat en staat van onderhoud;
  • De aanwezigheid van esthetische en/of architectonische elementen;
  • De locatie van de woning.

Taxatierapport aanvragen